Yinneburra Beach House

Winner of 2017 Building Designers Association of Queensland’s Regional Award – Sunshine Coast – ‘Sustainable Building Design: Residential.’

This is a major transformation of an old beachfront family home into a modern, luxury holiday destination.

Timber grown and milled by the family has been used extensively to create a unique, rustic exterior and polished, warm interior.  Wood carving, nautical details and a slippery slide add a sense of fun.

The striking geometric form of a timber “Wave Walkway”connects the front and rear of the property.  Careful interior detailing is used to create luxurious and relaxing homely spaces.

Improvements to sustainability measures have dramatically improved the thermal performance of the house.

BACK_FIRE
BACK_POOL
BACK-HOUSE_-DAY
BACK-HOUSE_NIGHT-1
BACK-HOUSE_NIGHT-2
ENTRY-FRONT-OF-HOUSE
ENTRY-NAUTILUS
MAIN-ENTRY_DAY-1
MAIN-ENTRY_NIGHT-1
MAIN-ENTRY_NIGHT-2
POOL-2
SIDE-HOUSE_WAVES
SLIDE-EXIT
STREET_NIGHT
STREET-WAVES
THE-SLIDE
TOWER_DAY
TOWER-DETAILING
TOWER-STAIR
TOWER-WALKWAY_NIGHT
1 2 4

Share this Project